Pierożki z makiem - Instrukcja.pl

Pierożki z makiem

Przepis na pyszne świąteczne pierożki

Podobne instrukcje

ELMAK MAK FOCUS

Od: alex
Liczba wyświetleń: 10654

ELMAK MAK - OSKAR

Od: alex
Liczba wyświetleń: 7834

Pieczone pierożki

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5546

Odsłon:  5530  Data dodania:  2009-02-08 21:36:26 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:pierożki, MAK

Opis:

Ciasto pierogowe - zupełnie zwyczajne, jak np. z tego przepisu

Nadzienie -
15 dkg maku - sparzonego i zmielonego,
3-4 łyżki miodu,
5 dkg masła,
2-3 łyżki cukru pudru,
pół szklanki rodzynek,
pół szklanki mielonych migdałów,
łyżka skórki pomarańczowej


Masło rozpuścić z miodem, wlać do maku. Wymieszać z cukrem pudrem i bakaliami (można dodać więcej cukru jeżeli nadzienie będzie za mało słodkie).
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69051

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8843

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17406

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8960

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11504