Pierożki z makiem - Instrukcja.pl

Pierożki z makiem

Przepis na pyszne świąteczne pierożki

Podobne instrukcje

ELMAK MAK FOCUS

Od: alex
Liczba wyświetleń: 10698

ELMAK MAK - OSKAR

Od: alex
Liczba wyświetleń: 7882

Pieczone pierożki

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5594

Odsłon:  5576  Data dodania:  2009-02-08 21:36:26 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:pierożki, MAK

Opis:

Ciasto pierogowe - zupełnie zwyczajne, jak np. z tego przepisu

Nadzienie -
15 dkg maku - sparzonego i zmielonego,
3-4 łyżki miodu,
5 dkg masła,
2-3 łyżki cukru pudru,
pół szklanki rodzynek,
pół szklanki mielonych migdałów,
łyżka skórki pomarańczowej


Masło rozpuścić z miodem, wlać do maku. Wymieszać z cukrem pudrem i bakaliami (można dodać więcej cukru jeżeli nadzienie będzie za mało słodkie).
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69096

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8887

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17453

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 9007

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11549