Kotlety z kapusty
Kotleciki z kapusty
Odsłon: | 5633 | Data dodania: | 2009-02-09 00:33:25 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- mała główka kapusty
- 1 jajko
- cebula
- sól
- pieprz
- trochę mąki
- bułka tarta do obtaczania
Pokrojoną w ćwiartki kapustę ugotować , odcedzić , przekręcić przez maszynkę i wycisnąć. Dodać jajko , sól , pieprz , pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulkę oraz nieco mąki. Z wyrobionej masy formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
- mała główka kapusty
- 1 jajko
- cebula
- sól
- pieprz
- trochę mąki
- bułka tarta do obtaczania
Pokrojoną w ćwiartki kapustę ugotować , odcedzić , przekręcić przez maszynkę i wycisnąć. Dodać jajko , sól , pieprz , pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulkę oraz nieco mąki. Z wyrobionej masy formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.