Faszerowane pstrągi
pyszny pstrąg faszerowany warzywami
Opis:
Składniki:
- 4 świeże pstrągi
- cytryna
- sól i pieprz
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 2 cebulki dymki
- 1 mały por
- pół strąka żółtej papryki
- papryka w proszku
- 5 dag masła
Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Umyte pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub na paski, a dymkę posiekać. Warzywa wymieszać, przyprawić sola i pieprzem. Ryby osączyć, posmarować w środku keczupem i napełnić warzywnym farszem. Ułożyć na natłuszczonej masłem, żaroodpornej formie. Posypać wiórkami masła, oprószyć papryką. Piec ok. 25 minut w 200°C.
- 4 świeże pstrągi
- cytryna
- sól i pieprz
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 2 cebulki dymki
- 1 mały por
- pół strąka żółtej papryki
- papryka w proszku
- 5 dag masła
Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Umyte pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub na paski, a dymkę posiekać. Warzywa wymieszać, przyprawić sola i pieprzem. Ryby osączyć, posmarować w środku keczupem i napełnić warzywnym farszem. Ułożyć na natłuszczonej masłem, żaroodpornej formie. Posypać wiórkami masła, oprószyć papryką. Piec ok. 25 minut w 200°C.