Biszkopt z galaretkami
Doskonały biszkopt z galaretkami i brzoskwiniami.
Odsłon: | 8336 | Data dodania: | 2009-02-07 00:12:55 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
BISZKOPT6 jajek1,5 szklanki cukru2 niepełne szklanki mąki2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia DEKORACJAbrzoskwinie2 galaretki truskawkowe1 galaretka pomarańczowarodzynki
Przepis na biszkopt:
Utrzeć jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Utrzeć na gładką masę. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym
piekarniku.
Przekładanie biszkoptu:
Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części. Na spód
biszkoptu wyłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką truskawkową.
Następnie biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę pomarańczową. I
znowu biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę truskawkową.
Uwaga! Galaretkę pomarańczową można rozpuścić w soku z brzoskwiń.
Uwaga! Galaretkę pomarańczową można rozpuścić w soku z brzoskwiń.