Zupa meksykańska - Instrukcja.pl

Zupa meksykańska

Pyszna zupa meksykańska z mięsem

Podobne instrukcje


Odsłon:  9503  Data dodania:  2009-02-08 21:39:11 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, meksykańska

Opis:

1/2 kg mięsa mielonego (u mnie chude mięso wołowe),
2 duże cebule,
puszka fasoli czerwonej,
puszka kukurydzy,
soja lub kiełki sojowe lub fasolowe,
3 ząbki czosnku,
ok. 80 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek),
pół posiekanej papryczki chili *,
1 litr bulionu,
2 łyżki majeranku,
sól, pieprz do smaku

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać mięso mielone i smażyć mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i chwilę smażyć, po czym wlać bulion. Gotować do chili aż mięso będzie miękkie. Dodać fasolę, kukurydzę soję lub kiełki oraz papryczkę chili, wymieszać i gotować razem ok. 15 minut. Dodać majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco z bagietką i/lub kukurydzianymi tortillami.

* ostrą paprykę można pominąć - wtedy uzyskacie łagodną wersję zupy meksykańskiej

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69007

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8801

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17364

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8918

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11463