Rzymski krem rosołowy
pyszny krem z kury
Odsłon: | 5172 | Data dodania: | 2009-02-09 17:09:12 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- pół kurczaka
- 2 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 1 łyżka masła
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- pół bulwy selera
- 2-3 cebule
- 4 łyżki ryżu
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Kurczaka opłukać, zalać zimną wodą, gotować pod przykryciem pół godziny. Pokroić warzywa, przekroić na pół jedną cebulę. Warzywa włożyć do wywaru, obgotować, odcedzić. Drugą cebulę posiekać, usmażyć na maśle, zalać mlekiem, ugotować, przetrzeć. Ryż ugotować w wywarze, dodać cebulę, jeszcze pogotować, wymieszać z żółtkami i natką, przyprawić.
- pół kurczaka
- 2 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 1 łyżka masła
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- pół bulwy selera
- 2-3 cebule
- 4 łyżki ryżu
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Kurczaka opłukać, zalać zimną wodą, gotować pod przykryciem pół godziny. Pokroić warzywa, przekroić na pół jedną cebulę. Warzywa włożyć do wywaru, obgotować, odcedzić. Drugą cebulę posiekać, usmażyć na maśle, zalać mlekiem, ugotować, przetrzeć. Ryż ugotować w wywarze, dodać cebulę, jeszcze pogotować, wymieszać z żółtkami i natką, przyprawić.